Hur ofta ska man byta däck

Hur ofta ska man byta däck

Hejsan svejsan bloggen! Nu ska jag komma med en påminnelse angående det som får våra fordon att kunna rulla, nämligen våra däck. Att det är en viktigt del för bilens att bilens funktion ska fungera, tror jag inte behövs nämnas särskilt mycket. Men hur är det egentligen med det här med däckbyte och hur ofta åker man in till en däckverkstad. Om man räknar utöver de två obligatoriska bytena som görs varje år, så är det väldigt sällan som jag lämnar in bilen på en däckverkstad för ett däckbyte. Det finns verkstäder i Örnsköldsvik och jag skulle säkerligen behöva byta sulor, men ändå så gör jag inte det. Jag tror att däcken behöver bytas ut med några års mellanrum med tanke på att spåren slits ut, så det kan nog vara bra att ta en sväng till en däckverkstad. Min bil har ungefär fem år på nacken och jag har inte bytt ut bilens däck någon gång utan det är fortfarande samma sommardäck och vinterdäck som används.

Jag undrar lite mer specifikt hur ofta man bör göra ett däckbyte, är det någon läsare där ute som sitter på svaret så får ni hemskt gärna dela med er av det genom att kommentera här på bloggen. Det hade varit kul att veta hur lång tid det tar innan däckens spår har slits ut. För jag vet att det måste finnas ett visst spårdjur i däcken för att man ska få köra med dem, men frågan är hur många år det tar innan de spårdjupet är borta. Jag ser fram emot att få reda på det. Slutligen vill jag passa på att önska er en fortsatt dag och som sagt, är det någon som vet hur ofta man bör byta däck så får ni väldigt gärna kommentera. Ha det så bra nu!  


Kommentarer är stängda.