‹ Tillbaka / Back

Research, projektledning och kommunikation inom hållbarhet

Intresseområde (Area of interest): Hållbar utveckling Information Kommunikation Ledarskap Miljö Samhälle Samhällsvetare och humanist Socialt arbete

Uppdragstyp (Type of assignment): Praktikplats

Beskrivning (description)

VÄRDERINGSDRIVEN PRAKTIKANT SÖKES!
Inter Business Initiative är ett ideellt kunskapslab som utvecklar ramar för holistiskt värdeskapande. Genom vårt arbete möjliggör vi för företag och organisationer som vill gå bortom hållbarhet.

OM PRAKTIKPLATSEN
En praktikant hos oss får möjlighet att arbeta med research, kommunikation och projektarbete inom hållbarhetsarbete riktat mot företag och organisationer. Vi är en liten arbetsplats, och praktikantuppgifterna över terminen kan vara både stora som små, med det gemensamt att de är meningsfulla och viktiga för att driva verksamheten framåt.

• Research
Stiftelsen driver kunskap inom en rad områden, och praktikanten kommer få vara en del av att bygga upp organisationens nätverksstrategi, såväl som att skriva och publicera egen vetenskaplig artikel på temat holistiskt värdeskapande och hållbarhet.

• Kommunikation
Praktikanten kommer få ta ansvar över stiftelsens egna kommunikationskanaler och arbeta med att hitta och sprida bra innehåll till en växande skara följare i flera kanaler. Praktikanten kommer också få planera, genomföra och följa upp sammankomster och presentationer. Givetvis med handledning.

• Projektarbete
Inter Business Initiative driver ett flertal stora projekt och praktikanten kommer få vara med och arbeta i dem, till exempel genom att vara med på möten, göra analyser, färdigställa mötesmaterial och underlag och hjälpa till praktiskt.

VEM VI SÖKER
Vi söker en person med en examen – kanske i ekonomi, humaniora eller samhällsvetenskap – och som är intresserad av hur företag påverkar världen vi lever i, och nyfiken på att utforska hur företag bör arbeta i framtiden för att försäkra en hållbar värld. Har du erfarenhet av liknande arbete, extraarbete eller ideellt engagemang är det meriterande, men det är inget krav för att komma till oss.
Vi är en liten arbetsplats som präglas av stort eget ansvar, stor integritet och nyfikenhet för frågan som vi specialiserat oss på. Vi söker dig som vill ha eget ansvar för uppgifter, som vill arbeta självständigt tillsammans med andra, och som brinner för hållbarhetsarbete. Då vår praktikant kommer få mycket möjlighet att påverka sina egna arbetsuppgifter söker vi en samvetsgrann person med stor empatisk förmåga. Vi vill att vår praktikant är noggrann med känsla för detaljer, och som har driv att ta projekt framåt. Vi finns centralt i Stockholm och vill gärna ha en praktikant med oss som kan stanna över höstterminen.

Vi intervjuar löpande under sommaren, och välkomnar givetvis alla sökande oavsett bakgrund, funktionalitet eller identitet.

Sista ansökningsdag (application deadline): 2019-08-01

Arbetsgivare (employer)

Srey

Stockholm

http://www.srey.se

Kontaktperson (contact person)

Ronnie Schmidt

ronnie@srey.se