‹ Tillbaka / Back

Research and Development ingenjör analytisk kemi SCA

Intresseområde (Area of interest): Ingenjör

Uppdragstyp (Type of assignment): Jobberbjudande

Beskrivning (description)

R&D ingenjör analytisk kemi

Samarbete och kreativitet tycker vi är viktigt i denna roll. Vill du jobba med oss på ett av Sveriges bästa R&D center inom skogsindustrin? Kolla in detta jobb!


Din nästa utmaning

Du kommer främst att arbeta inom analytisk kemi, med såväl befintliga metoder som utveckling av nya analysmetoder för att möta upp behoven hos SCAs affärsenheter. Arbetet bedrivs i form av kortare uppdrag samt i forsknings- och utvecklingsprojekt inom massa och papper samt inom bioraffinaderi. Du kommer att arbeta med flera olika typer av analytiska instrument och metoder. Några exempel är GC och HPLC med FID och MS-detektorer, titreringsmetoder och infraröd spektroskopi.

Du kommer att medverka vid utveckling av nya produkter från skogen. Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor på SCA R&D och med våra kollegor inom SCA. Detta kräver en förmåga att kunna sätta sig in i uppdragsgivarens behov och kunna omsätta dessa i praktiskt utvecklingsarbete.

Vem är du?

Du har en civilingenjörsutbildning med en inriktning mot kemi eller motsvarande. Erfarenhet eller akademisk inriktning inom analytisk kemi och organisk kemi är meriterande. Eftersom metodutveckling är i fokus bör du vara initiativrik och orädd med att komma med förslag på förbättringar. Som person är du kreativ, noggrann, bra på att samarbeta och målinriktad.

Dessutom är du bra på att kommunicera och kan förmedla kunskap till andra. Du är van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Du behärskar engelska såväl som svenska, både i tal och i skrift.

Din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; ansvar, högklassighet och respekt.


Vad kan vi erbjuda dig?

Inom enheten finns samlad kompetens inom flera områden och du kommer ha många duktiga kollegor och en engagerad chef som stöttar dig i ditt arbete. Rollen innebär mycket kontakter både internt och externt och passar dig som trivs i sociala sammanhang och som får energi av att bygga långsiktiga relationer.
Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor och i olika projekt. Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?

Ytterligare information kring tjänsten lämnas av Ulrika Andreasson, Manager Advanced Analytics, tel 060-19 30 07, ulrika.andreasson@sca.com.
Facklig företrädare är: Maria Jonsson, Unionen, tel 060-19 30 19, maria.jonsson@sca.com och Martin Holmvall, Akademikerföreningen,
tel 060-19 30 30, martin.holmvall@sca.com

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan snarast via http://www.sca.com, dock senast 2019-02-10. Urval och intervjuer sker löpande.


SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, med Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar.
Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
För mer information, besök http://www.sca.com.

Sista ansökningsdag (application deadline): 2019-06-29

Arbetsgivare (employer)

SCA

R&D Center

Sundsvall

http://www.sca.com

Kontaktperson (contact person)

Maria Nyberg

maria.nyberg@sca.com