‹ Tillbaka / Back

Praktikant höstterminen 2019 till KPMG Offentlig Sektor i Karlstad

Intresseområde (Area of interest): Ekonomi Hållbar utveckling Samhälle Samhällsvetare och humanist

Uppdragstyp (Type of assignment): Praktikplats

Beskrivning (description)

KPMG har genomfört en kraftfull satsning på den offentliga sektorn för att kunna erbjuda våra tjänster till olika offentliga aktörer. Tack vare kompetens och erfarenhet av teoretiska och praktiska problemlösningar har KPMG lyckats bli en betydande marknadsaktör inom området. För att ytterligare stärka vår position söker vi nu nya medarbetare som vill växa med oss! Välkommen in med din ansökan redan idag.

KPMG Offentlig sektor
Är du nyfiken på en karriär med inriktning på uppdrag inom offentlig sektor? KPMG Offentlig sektor erbjuder dig som studerar samhällsvetenskaplig universitetsutbildning att under din praktikperiod få en unik möjlighet att få förståelse för de utmaningar som KPMG:s kunder inom kommuner och landsting ställs inför och vad rollen som verksamhetsrevisor och kvalificerad rådgivare innebär.

Vad vi kan erbjuda Dig som praktikant på KPMG, avdelning offentlig sektor i Karlstad
Våra uppdrag finns i alla delar av kommunernas och landstingens verksamheter. Som praktikant hos KPMG kommer du att i nära samverkan med kollegor få vara delaktig i våra uppdrag i kommuner och landstings olika verksamhetsområden. Din praktik kommer att genomföras under höstterminen 2019. Längden på praktiktiden kan anpassas efter den praktiktid som ingår i Din utbildning.

Vi erbjuder dig uppgifter inom varierande typer av uppdrag inom verksamhetsrevision och kvalificerad rådgivning. Som praktikant hos oss får du vara delaktig i alla steg i processen. Det innebär att förbereda inför uppdragsstart, inhämta dokument och vara med på intervjuer samt vara delaktig i analysarbete och rapportskrivning samt presentation för uppdragsgivaren.

Dina egenskaper och kvalifikationer
Vi söker dig som studerar på en samhällsvetenskaplig universitetsutbildning, gärna på masternivå och som ska göra praktik inom ramen för din utbildning. Du som söker har viljan, engagemanget och ambitionen att utvecklas till en konsult som arbetar för att göra skillnad och förbättra framtiden för våra kunder och vår omvärld. Du är teamorienterad, utåtriktad, har en god analytisk förmåga och skrivförmåga och tar gärna egna initiativ. Du är intresserad av politiskt styrda organisationer och dess förutsättningar. Om du har tidigare yrkeserfarenhet inom offentlig verksamhet och/eller studerat ekonomi är detta meriterande. Vidare är det ett plus om du har engagerat dig utanför dina studier.

Vill du göra skillnad tillsammans med oss?
Du ansöker till praktikplatsen online på http://www.kpmg.se/ledigatjanster. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior från universitet/högskola. Ditt personliga brev beskriver ditt intresse för att förlägga din praktik på KPMG och innehåller en motivering till varför vi ska välja just dig. Då vi arbetar med löpande urval vill vi gärna ta del av din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2019.

Vi söker även till praktikanter till andra kontor, samtliga praktikplatser finns på http://www.kpmg.se/ledigatjanster. Om du söker praktikplats på mer än ett kontor så vill vi att du skriver i din ansökan vilket kontor du helst vill ha din praktik på för att underlätta vid rekryteringsprocessen.

Har du frågor om vad en praktik på KPMG avdelning offentlig sektor innebär är du välkommen att kontakta Lovisa Jansson, 070 894 60 26, lovisa.jansson@kpmg.se.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Länk till ansökningssidan: https://home.kpmg.com/se/sv/home/misc/lediga-tjaenster.html?rmpage=job&rmjob=1263&rmlang=SE

Sista ansökningsdag (application deadline): 2019-04-30

Arbetsgivare (employer)

KPMG

Offentlig Sektor

Karlstad

https://home.kpmg/se/sv/home/misc/lediga-tjaenster.html?rmpage=job&rmjob=1263&rmlang=SE

Kontaktperson (contact person)

Lovisa Jansson

lovisa.jansson@kpmg.se