‹ Tillbaka / Back

NWT Media söker junior dataanalytiker

Intresseområde (Area of interest): Arbetsliv Information It Kommunikation Ledarskap Marknadsföring Media Samhälle

Uppdragstyp (Type of assignment): Trainee-plats

Beskrivning (description)

Brinner du för analys och insikter och att aktivt delta i att driva digital affärsutveckling inom media? Då är detta rollen för dig!

Som junior dataanalytiker har du en central roll i arbetet med att implementera en datadriven affärsstrategi och arbetsprocess. Rollen ska medverka och möjliggöra tester, flöden och analyser i syfte att skapa insikter och lärdomar om våra användare och deras digitala beteende kopplat till våra produkter och tjänster – både det redaktionella och kommersiella.

Arbetsuppgifter
Som digital dataanalytiker ansvarar du för att ta fram analyser, rapporter, och beslutsunderlag utifrån våra användare och kunder, artiklar, kampanjer, A/B tester, erbjudanden och nya produkter/tjänster, digitala produktpaketering, event mm.

Uppföljning och utvärdering av kampanjer och tester
Rapporter och KPI underlag
Segmentering av användardata och kunddata
Berikningar av kunddatabasen
Datakvaliteten och kravspecar för att utöka datamodeller

Vi tror att du:

Har ett genuint intresse för data, analys och att ta fram nya insikter.
har utbildning i digital analys, datavetenskap, statistik eller matematik.
har du dessutom arbetat med analys- eller BI-verktyg och har erfarenhet av Tableau, Power BI, Qlik, SPSS, Alteryx, SAS eller liknande för att hantera större datamängder – så är detta en merit.

Personliga egenskaper:

God analytisk förmåga
Mycket god pedagogisk förmåga att förklara samband på ett förståeligt sätt
Lyhörd för andras behov
Tydlighet i din kommunikation och ett positivt förhållningssätt till dina medarbetare
Strukturerad och noggrann

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 12-14 dagar som fokuserar på modernt ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på NWT Media
Du blir snabbt en del av verksamheten hos oss och får nya spännande arbetsuppgifter. Vi ser även du kommer att arbeta tvärfunktionellt mellan flera olika avdelningar. Då förändringar sker snabbt inom media så är den digitala transformationen en viktig del i allt vårt arbete. Hos oss har du en dedikerad handledare och ett team som du tillhör så att du kan utvecklas inom gruppen. För media är det alltid viktigt med omvärldsbevakning och ta del av inspiration och trender som sker för att snabbt applicera detta i vår verksamhet. Vi arbetar agilt för att uppmuntra till kreativitet och innovation, vilket vi ser som en nyckelaspekt för vår digitala utveckling.

Varför ska du välja NWT Media?
Media står inför nya utmaningar i och med den digitala transformationen och vi har precis påbörjat vår resa. Vi vill vara ledande inom branschen och säkerställa att lokal journalistik står i centrum och att den digitala produktionen och distributionen kommer till användaren när, var och hur användaren helst önskar. För att lyckas med detta behöver vi satsa på digital kommunikation, både redaktionell och kommersiell, samt säkra upp att vi löpande skapar insikter och beslutsunderlag för att vidareutveckla våra digitala produkter och tjänster. Detta brinner vi helhjärtat för och hoppas att du vill vara med på resan. Ansök redan idag!

Ansök:
Ladda upp CV och videoansökan i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan:
http://higherambition.se/ansokan/

Har du frågor? Kontakta Sara Novak via sara.novak@nwt.sealternativt på telefon 054-19 90 00

Sista ansökningsdag (application deadline): 2019-03-15

Arbetsgivare (employer)

NWT

Affärsstrategi och arbetsprocess

Karlstad

nwt.se

Kontaktperson (contact person)

Sara Novak

054-19 90 00