‹ Tillbaka / Back

Kartläggning av vattenförbrukning samt utredning av vakuumindunstare

Intresseområde (Area of interest): Ingenjör Miljö

Uppdragstyp (Type of assignment): Examensarbete/Uppsats

Beskrivning (description)

Calamo är ett svenskt företag som är specialiserade på elektropolering, tvättning och ytbehandling av rostfritt stål. Vi är ett av de företag som var först i världen med att elektropolera rör invändigt och vi har mer än 40 års erfarenhet på marknaden.
Calamo startade med elektropolering till kärnkraftsindustrin i slutet av 60-talet, och vi har sedan dess kontinuerligt utvecklat vår process. Vår första standardiserade elektropolerade produkt lanserades 1985 för kunden Siemens Perlach i Tyskland. Vi var den första europeiska leverantören av högrena rör och rördelar som fick Intels godkännande (1996). Vår elektropoleringsprocess är väl kontrollerad för optimal ytjämnhet, glans och passiveringsegenskaper.

I våra tillverkningsprocesser använder vi oss av ganska stora mängder vatten för att skölja våra produkter, vi tillverkar även avjoniserat vatten som används i våra processer. Det sura sköljvattnet behandlas idag i vårt interna reningsverk.
Som ett led i vårt miljöarbete vill vi nu se över möjligheten att minska vår vattenförbrukning och på sikt installera en vakuumindunstare. Detta skulle minska belastningen på vårt reningsverk. Vi söker en student som dels kan kartlägga fabrikens vattenförbrukning med hjälp av flödesmätningar men även kunna ge förslag på vattenbesparande åtgärder samt titta på miljönyttan med en vakuumindunstare.

Sista ansökningsdag (application deadline): 2019-01-31

Arbetsgivare (employer)

Calamo AB

Molkom

http://www.calamo.se

Kontaktperson (contact person)

Daniel Skoglund

daniel.skoglund@calamo.se