‹ Tillbaka / Back

Är du Fritidsbankens nästa volontär?

Intresseområde (Area of interest): Hållbar utveckling Hälsa Idrott Miljö Samhälle Socialt arbete

Uppdragstyp (Type of assignment): Övrigt Praktikplats

Beskrivning (description)

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Uppdraget
Vintersäsongen är här och det är full fart på alla våra Fritidsbanker. Därför söker vi nu dig som vill vara med och ideellt stötta upp arbetet hos våra Fritidsbanker i Värmland. I regionen finns vi på 16 st orter just nu, lista över dessa finner du på vår hemsida, http://www.fritidsbanken.se. Att hjälpa till i en Fritidsbank innebär en rad av olika arbetsuppgifter, du tar hand om våra låntagare, administrerar, sorterar, inventerar och underhåller utrustningen. Du kan även få vara med på event och prova-på-dagar som anordnas. Här får du möjlighet att hjälpa till i en verksamhet som ständigt utvecklas och alltid strävar efter att ge bästa möjliga service till våra låntagare.
Vi söker dig som vill ha ett uppdrag där du skapar möjligheter till fysisk aktivitet för invånarna i kommunen. Det är du som bestämmer hur ofta du kan hjälpa till och på vilken ort du önskar vara. Kanske har du tid över mellan, innan eller efter dina föreläsningar och vill nyttja den tiden till något meningsfullt? Du kanske vill skaffa dig en utvecklande sysselsättning inför ditt framtida yrkesliv och samtidigt ta chansen att fortbilda dig inom något område? Då är Fritidsbanken rätt ställe för dig!

Givetvis får du ett arbetsintyg för din tid hos oss som du senare kan använda för att stärka ditt CV, du får erfarenheter från yrkeslivet samt möjligheten att delta under utvalda utbildningstillfällen via Värmlandsidrotten/SISU under den kommande våren 2019.

Vi söker dig som är positiv, handlingskraftig och verkligen gillar människor och service. Ingen tidigare erfarenhet inom området krävs och inte heller någon specifik typ av utbildning. Här är det ditt personliga engagemang som är viktigast!

Om oss
Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut den gratis i upp till 14 dagar-allt för att du ska få en mer aktiv fritid. Tanken är att du enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning som annars hade samlat damm fått nytt liv.
Genom att ta tillvara på och låna ut alltifrån skidor till fotbollar bidrar vi till fler spontanidrottsaktiviteter, förbättrad hälsa och ett allmänt välbefinnande. Vi tycker att det självklart att du ska få testa dig fram innan du hittar din favoritsysselsättning och tillsammans bidrar vi till ett mer hållbart samhälle genom smart återbruk.

• Alla får låna
• Allt är gratis
• 14 dagars utlåningstid

Hur skickar jag in min intresseanmälan?
För att skicka in din anmälan behöver du skriva en kortare beskrivning om vem du är, vad du studerar och vilken ort du är intresserad av att hjälpa till på. Skicka sedan detta via e-post till:
sofie@varmlandsidrotten.se

Frågor om uppdraget? Kontakta Distriktssamordnare Sofie Petersson, 010-476 47 31 eller sofie@varmlandsidrotten.se

Varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan redan nu!

Sista ansökningsdag (application deadline): 2019-02-28

Arbetsgivare (employer)

Fritidsbanken

Värmland

http://www.fritidsbanken.se

Kontaktperson (contact person)

Sofie Petersson

sofie@varmlandsidrotten.se